Dr. Adam Gazzaley si-a obtinut masteratul si un doctorat in neurostiinte la Mount Sinai Chool Medicine din New York, apoi a facut pregatirile postdoctorala in neurostiinte cognitive la UC Berkeley. In prezent este directorul Gazzaley Club din cadrul UC San Francisco, un laborator de neurostiinte cognitive.

Dr. Adam Gazzaley este cofondatorul si principalul consultant stiintific al Akili Interactive, o companie care creaza jocuri video terapeutice, fiind totodata si sef al departamentului stiintific al JAZZ Venture Partners, o firma care gestioneaza fonduri cu capital de risc, care investeste in tehnologie experimentala in vederea imbunatatirii performantelor umane. In plus, este consultant stiintific pentru mai mult de zece companii, printre care Apple, GE, Magic Leap si Nielsen.

DIN CULISE

Adam a pariat pe realitatea virtuala cu Kevin Rose. Adam este investitor de tip bull si Kevin este de tip bear. Premiul: o sticla de whisky Suntory Hibiki, vechi de 25 de ani, dupa care nu poti sa umbi decat odata ce ai ajuns in Japonia. Cei doi ar urma sa bea impreuna asa ca, dupa cum spune Kevin, e un pariu in care castiga ambele tabere.

OAMENII ISI FOLOSESC DOAR 10% DIN CREIER? NU E CHIAR ASA…

Cea mai complexa structura din tot universul nu are doar un loc gol de  parcare care asteapta pe cineva sa vina cu masina si sa inceapa sa construiasca. Este folosit in intregime tot timpul si intr-un mod complex pe care nu il intelegem mereu”.

CUM FACE ANGAJARI PE POSTURILE RAVNITE DIN LABORATORUL SAU

„Nu am o metodologie rigida pentru a face asta. Mare parte din lucrul acesta il reprezinta conexiunea pe care o simti formandu-se cu cineva in timp ce-ti vorbeste despre munca pe care o face, despre ce o entuziasmeaza. Acela este momentul in care intervin eu: << Care sunt lucrurile la care te gandesti si care chiar te entuziasmeaza?>>  Pentru ca ma intereseaza mai mult lucrurile care anima, care motiveaza, care fac pe cineva sa se dea jos din pat dimineata decat lista de lucruri bifate dintr-un CV”. 

PREA MULTA MUNCA STRICA

Incepand din 2008, Adam a inceput sa dea o petrecere pentru diferiti prieteni ( de obicei intre 40 si 80 de oameni) in prima vineri a fiecarei luni, numita Prima Vineri. El a testat fiecare tip de alcool imaginabil pentru aceste evenimente si in prezent preferatul sau este whiskyul din secara. Whistle Pig Rye a fost recomandarea pe care mi-a facut-o in timpul converatiei noastre.

„Whisky-urile din secara sunt interesante, acesta fiind tipul dominant de whisky american din perioada de dinainte de Prohibitie deoarece industria se afla mai mult in nord – Pennsylvania, Vermont, New York etc. – unde culturile de secara mergeau foarte bine. Apoi, odata cu Prohititia si cu deplasarea spre sud, spre porumb, bourbonul a explodat, el fiind dominat, de departe, si in ziua de azi. Dar secara revine si eu sunt incantat”.

  • Documentarul preferat

Seria Cosmos a lui Carl Sagan l-a inspirat pe Adam sa devina om de stiinta, lucru valabil pentru multi dintre oamenii de stiinta de top pe care i-am intalnit si intervievat.

„A fost o modalitate foarte puternica si prietenoasa de prezentare a complexitatii si minunilor care mi se pareau fascinante in copilarie. L-am urmarit cu tata. Ne-a apropiat intr-un mod grozav. Felul in care il prezenta (Sagan) a fost pur si simplu captivant si a fost lucrul care m-a convins ca vreau sa devin om de stiinta”.

SFATURI PENTRU EUL TAU DE LA 30 DE ANI?

„Cred ca i-as spune sa nu se teama. Adica, ai ocazia sa faci lucruri uluitoare si nu ajungi sa faci ceva important daca te temi sa nu gresesti, sa nu comiti vreo eroare sau daca te bajbai cu stangacie. Trebuie sa fii pur si simplu neinfricat”.

Ca un fel de context, anterior Adam imi spusese urmatoarele: „Vreau sa fac descoperiri revolutionare, daca se poate. Daca ai aceasta mentalitate, daca te pui cu tine insuti la incercare in felul acesta, daca asta vrei sa faci cu viata ta, cu intervalul scurt de timp pe care il ai la dispozitie pentru a schimba ceva, atunci singurul fel in care sa faci asta este sa te ocupi de cercetare pe care ceilalti ar considera-o riscanta sau chiar nebuneasca. Asta face pur si simplu parte din joc”.  

Sursa: “INSTRUMENTELE TITANILOR” de TIM FERRISS.