Daymond John este director general si fondator al FUBU, pe care l-a dezvoltat de la un buget de 40$ la un brand de lifestyle in valoare de 6 miliarde $. Este ambasador prezidential pentru Global Entrepreneurship si apare  in cadrul emisiunii Shark Tank de pe ABC. Daymond a primit peste 35 de premii din partea industriei, printre care Marketer of the Year, din partea Brandweek, Marketing 1000 Award for Outstanding Ad Campaign, din partea Adverstising Age, si New York Entrepreneur Award, din partea Ernst&Young. A scris trei carti care s-au bucurat de succes, printre care The Power of Broke (Puterea de a fi falit).

„Daca iesi in lume si incepi sa atragi atentia si sa faci vanzari, lumea te va gasi. Vanzarile vindeca totul. Poti sa vorbesti despre cat de bun este planul tau de afaceri si despre cat de bine te vei descurca. Iti poti inventa opiniile, dar nu iti poti inventa faptele. Vanzarile vindeca tot”.

„Timp de cinci zile pe saptamana imi citesc obiectivele inainte sa ma duc la culcare si cand ma trezesc. Sunt 10 obiective centrate pe sanatate, familie, afaceri, etc. cu date de expirare, pe care le actualizez la fiecare 6 luni”.

„Parintii m-au invatat mereu ca locul de munca nu ma va imbogati niciodata, doar temele facute ma vor ajuta sa reusesc”.

„Nu-mi pasa ca esti fratele meu… daca ne apucam sa jucam fotbal american, voi incerca sa iti crap capul. Asta nu inseamna ca nu te iubesc. Nu inseamna ca nu te respect”.

  • Care a fost cea mai buna investitie pe care ai facut-o sau care a fost investitia care a meritat cel mai mult? Poate sa fie o investitie in bani, timp, energie sau altceva. 

„Cea mai buna investitie a fost aceea de a-mi face timp sa fiu curier si sa merg pe jos pentru First Boston, cand eram in liceu. Alergam prin tot Manhattanul si am intalnit tot felul de oameni. Cativa erau directori importanti complet nefericiti. Altii erau angajati debutanti extrem de fericiti. Nu mai vazusem niciodata asa ceva in viata mea si asta mi-a deschis complet ochii fata de oportunitati”.

  • Ai vreun citat dupa care iti traiesti viata sau la care te gandesti adesea?

„Banii sunt un slujitor foarte bun, dar un stapan ingrozitor”.

  • Cartile pe care le daruiesti sau le recomanzi cel mai des?

Think and grow rich (De la idee la bani), Who moved my cheese? (Cine mi-a luat cascavalul), Blue Ocean Strategy (Strategia oceanului albastru), Invisible Selling Machine (Masina invizibila de vanzari), The richest man in Baabilon (Cel mai bogat om din Babilon) si Geneghis Khan and the making of the modern world (Genghis-Han si nasterea lumii moderne).

 TF: Ultima care, cea cu Genghis-Han, mi-a fost recomandata de mai multi miliardari.

Sursa: “INSTRUMENTELE TITANILOR” de TIM FERRISS.