Dr. Rhonda Perciavalle Patrick a colaborat cu oameni de stiinta notabili, printre care dr Bruce Ames, inventatorul testului Ames de mutageneza si al 23 lea cel mai citat om de stiinta din toate domeniile intre 1973 si 1984. Dr. Patrick conduce, de asemenea studii clinice, a facut cercetare cu privire la imbatranire la Salk Institute for Biological Studies si cercetare postuniversitara la St. Jude Children’s Research Hospital, unde s-a concentrat pe cancer, metabolism, mitochondrial si apoptoza.

De curand, dr. Patrick a publicat articolele despre mecanismul prin care vitamina D poate sa reglaze productia de serotonina din creier si despre diferitele implicatii pe care lucrul acesta le poate avea asupra deficientelor din prima parte a vietii si relevanta pentru tulburarile neuropsihiatrice.

Zana Maseluta ar putea sa-ti salveze viata (sau viata copiilor tai)

Dr. Patrick mi-a spus despre cum se pot folosi dintii pentru conservarea celulelor stem. Daca iti scoti maselele de minte sau daca copiii tai isi pierd dintii de lapte (care au o concentratie deosebit deosebit de ridicata, de celule stem in pulpa dentara), gandeste-te sa apelezi la o companie ca StemSave sau National Dental Pulp Laboratory pentru a-i pastra pentru uz ulterior. Aceste companii ii trimit chirurgului tau oro-facial un kit, dupa care congeleaza materia biologica utilizand azot lichid. Costurile variaza, dar sunt in jur de 625$ pentru aranjament, plus 125$ pe an pentru depozitarer si mentenanta.

Celulele stem mezenchimele pot fi recoltate mai tarziu din pulpa dentara a dintelui pentru tratamente utile ( de ex. Ale oaselor, cartilajelor, muschilor, vaselor de sange etc.), care iti pot schimba viata ( de ex. neuroni motori pentru vindecarea maduvei spinarii in caz de accidente) sau eventual ti-o pot salva ( de ex. Traumatisme cerebrale), tratamente ce vor utiliza materiile tale biologice pure.

Caldura este ultima moda

“Conditionarea hipertermica” ( expunerea calculata la caldura) te poate ajuta sa-ti maresti nivelul hormonului de crestere ( GH- growth hormone) sa-ti imbunatatesti in mod substantial anduranta. In prezent, eu fac sedinte de ~ 20 de minute de sauna dupa un antrenament fizic sau dupa stretching, de cel putin patru ori pe saptamana, de obicei la circa 71-77 grade Celsius. Macar pare sa reduca considerabil durerea musculara intarziata.

Iata cateva observatii de la dr. Patrick cu privire la anduranta si la hormonul de crestere:

* Un studiu a demostrat ca o sedinta de sauna de 30 de minute de doua ori pe saptamana, timp de 3 saptamani, dupa un an de antrenament, a crescut cu 32% timpul in care participantii la studiu trebuiau sa alerge pana la epuizare comparativ cu grupul de referinta. Cresterea cu 32% a andurantei la alergare din acest studiu a fost insotita de o crestere cu 7,1% a volumului plasmei si de o crestere cu 3.5% a numarului de celule rosii din sange.

* Doua reprize a cate 20 de minute de sauna au dublat nivelul hormonului de crestere peste valoarea de referinta. Pe de alta parte, doua reprize de cate 15 minute de caldura uscata la 100 de grade Celsius cu un interval de 30 de minute de racire intre ele, au dus la un nivel de cinci ori mai mare al hormonului de crestere…In general, efectele asupra hormonului de crestere persista circa doua ore dupa sauna.

TF: Baile fierbinti pot si ele sa mareasca in mod semnificativ GH peste valoarea de referinta, si s-a demonstrat ca atat baile fierbinti cat si sauna  duc la o eliberare substantiala de prolactina, care joaca un rol major in vindecarea ranilor. Eu raman de obicei 20 de minute intr-o baie fierbinte sau intr-o sauna, interval, sufficient de lung pentru a-mi creste in mod semnificativ ritmul cardiac. Stau cateva minute in plus dup ace este eliberata dinorfina, lucru care ma face sa ma simt cuprins de disforie si vreau sa ies afara. De obicei ascult un audiobook in timpul saunei, cum ar fi The Graveyard Book a lui Neil Gaiman, apoi ma racoresc 5-10 minute cu o baie de gheata si/sau band apa cu gheata. Repet ciclul asta de 2-4 ori.

* Trei personae de la care dr.Patrick a invatat sau pe care le-a urmarit indeaproape in ultimul an

Dr.Bruce Ames, dr Satchin Panda si dr. Jennifer Doudna.