Justin Boreta este unul dintre membrii fondatori ai The Glitch Mob. Ultimul lor album, Love Death Immortality, a debutat in topurile Bilboard ca Albumul Electronic nr. 1, Discul Indie nr 1, si Albumul Digital Overall nr 4, The Glitch Mob este un grup detinut de artisti asa ca este un startup autentic care a reusit prin forte proprii. Muzica lor a fost coloana sonora a unor filme ca Sin City: A Dame to Kill For, Edge of Tomorrow, Captain America: The First Avanger, The Amazing Spider-Man. Remixul lor pentru „Seven Nation Army” al celor de la The White Stripes apare in cel mai vizionat trailer al unui joc video din toate timpurile, Battlefield 1.

  • Exista citate dupa care iti ghidezi viata?

„Fii tacerea care asculta”. Tara Brach

„Viata nu ar trebui sa fie o calatorie spre mormant dominata de intentia de a ajunge acolo in siguranta, intr-un corp dragut si bine pastrat, ci una in care mai derapezi ajungand pe marginea drumului intr-un nor de fum, complet stors de puteri, absolut sleit, dar strigand in gura mare „Uau! Ce calatorie!” – Hunter S. Thompson

Justin: „Mi-sm pus memento pentru ziua lui Hunter S Thompson in fiecare an. Imi aminteste sa nu ma iau prea in serios si sa ma distrez in timpul derularii evenimentelor. Las si cateva pagini goale in jurnalul meu de dimineata, ca sa alcatuiest o sectiune de citate pe parcursul jurnalului (extrag citate din ceea ce citesc, din podcasturi etc.) In felul aceste, pot sa revin la el si sa-l rasfoiesc cu usurinta cand caut vreo idee”.

  • Daca ai putea sa iei un singur album, o singura carte si un articol de lux cu tine pe o insula pustie, care ar fi acestea?

Selected Ambient Works, al celor de la Aphex Twin, The Unbearable Lightness of Being (Insuportabila usuratoare a fiintei), si un vas Chemex pentru cafea.

  • Unul dintre artistii preferati ai lui Justin – Boards of Canada

„Este o muzica foarte vibranta, frumoasa si, pentru mine, albumele lor sunt ca un vechi prieten pe care il pot revedea la nesfarsit”.

  • Cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

„Un sfat pe care mi l-a spus tata cand eram foarte, foarte, foarte mic, aveam proabil 5 sau 6 ani, si anume: <<Nu forta lucrurile>>. Aparent este ceva foarte simplu…dar eu cred ca acesta este efectiv principiul nostru calauzitor pentru procesul creativ…(Atunci cand incerci sa bagi cu forta un stift patrat intr-un orificiu rotund) obtii rareori ceea ce urmareai, indiferent ca este vorba de un act de creatie sau de viata in general…”

TF: Intrebarea pe care mi-o pun de fiecare data cand ma opintesc o perioada mai lunga de timp este: Cum ar arata lucrurile daca ar fi usoara?”

  • Care este cel mai prost sfat care se ofera in domeniul tau sau in sfera ta de competenta?

„Exista foarte multe sfaturi proaste despre cum sa ai inspiratie sau sa cauti o revelatie. Cum spune Chuck Close: <<Inspiratia este pentru amatori>> – noi ceilalti, ne punem pur si simplu la treaba. Si credem ca din activitatea in sine vor lua nastere alte lucruri si ca – prin munca – te vei lovi de alte posibilitati si vei deschide usi la care nici nu ai fi visat vreodata daca ai fi stat degeaba cautand o <<idee artistica>> mareata”.

  • Daca ai putea sa-ti dai tie, cel de la 20 de ani, un sfat, care ar fi acela?

„<<Relaxeaza-te. Calmeaza-te>>. Am impresia ca atat eu cat si alti oameni de 20-25 de ani se streseaza foarte mult pentru ca lucrurile sa fie intr-un anumit fel. Nu conteaza la fel de mult pe cat iti inchipui”.

TIM: „Da asa este. Iti vei aminti de asta peste 10 ani? Probabil ca nu”.

JUSTIN: „Nu. Oamenii uita si un tweet dupa 12 minute”.

SCURT SI LA OBIECT

  • Exista trei oameni sau surse de la care ai invatat – sau pe care le-ai urmarit indeaproape – in ultimul an?

„Revista Nautilius, Brain Pickings, Esther Perel”.

  • Care a fost cea mai importanta investitie pe care ai facut-o vreodata?

„Dupa ce am fost concediat, am hotarat sa urmez alt drum si sa mizez totul pe muzica. Am ajuns la limita de creditare a cardului de credit ca sa-mi cumpar prima pereche de monitoare profesioniste de studio (boxe): Genelec 8040A. Monitoarele sunt de departe achizitie pe care o vei face pentru un studio. Folosesc si astazi perechea respectiva.”

  • Recomandare de podcast

„Radoilab: „In The Dust of This Planet”. Episodul exploreaza motivul pentru care un tratat academic putin cunoscut a ajuns sa apara brusc in cultura pop ( in True Detective si in revistele de moda, pe jachetele lui Jay Z, etc).

  • Rutina matinala

In fiecare dimineata, Justin face 20 de minute de meditatie transcendentala, urmata de pendulari cu kettlebell-ul de 24 kg in aer liber. Eu fac exact acelasi lucru de 2 sau 3 ori pe saptamana, urmarind sa ajung la 50-75 de repetitii de pendulari cu doua maini, cum am discutat in 4 ore – corpul.

  • Muzica pentru somn

Justin asculta Frop Sleep al lui Max Richter, un album compus si cu o versiune scurtata pe Spotify. „Il pun foarte incet cand ma pregatesc sa ma culc, asa ca, de obicei, se termina la 15 sau 20 de minute dupa ce am adormit. Sau, daca sunt acasa, pun cronometrul Sonos pentru somn. Incepe sa aiba un efect pavlovian de knockout dupa un timp, daca il folosesc in fiecare zi, ca un cantec de leagan. Daca ti se pare prea multa melodie exista un artist care se numeste Mute Button care are lungi inregistrari cu sunete din natura, de foarte buna calitate. Sunetele blande ale ploii plus cronometrul pentru somn sunt fantastice. Mi se pare grozav sa pot inabusi cumva zgomotele din hotel atunci cand calatoresc”.

Sursa: “INSTRUMENTELE TITANILOR” de TIM FERRISS.