Kevin Rose  este unul dintre cei mai buni analisti al investitiilor profitabile din lumea start-upurilor. El poate sa prezica pana si trendurile non-tech cu o precizie uluitoare. A fost cofondator al Digg, Revision 3 (Cumparat de Discovery Communications) si Milk (cumparat de Google). Ulterior, a fost partener general la Google Ventures, unde a facut parte din echipa de investitii care a finantat companii precum Uber, Medium si Blue Bottle Coffe. In prezent, este director general la Hodinkee. Cea mai mare piata online si cel mai mare site de stiri din domeniul ceasurilor de mana. A fost inclus in Top 25 Angel Investitors alcatuit de Bloomberg si in Top 25 Most Influential People on the Web, alcatuit de Time. Are un newsletter lunar popular intitulat The Journal.

Sunt bun prieten cu Kevin si impreuna realizam o emisiune video regulata (oarecum) care se numeste The Random Show, si care s-a ales cu numele acesta pentru ca atat continutul, cat si intervalele la care apare sunt extrem de dezordonate. Si profilul acesta a fost gandit sa fie cumva aleatoriu. De ce se bucura de un tratament special? Pentru ca el a fost prima persoana pe care am invitat-o in podcastul meu. 

POVESTEA DE FUNDAL SI ELEMENTELE ALEATORII

  • Kevin adora ceaiul. Ii place atat de mult incat pe interiorul bicepsului stang are un tatuaj cu imparatul chinez Shennog (in traducere „fermierul divin”), care este considerat descoperitorul ceaiului. Doua dintre ceaiurile sale preferate, usor de gasit, sunt produse de Red Blossom Tea Company: ceaiul oolong Tung Ting dark roast si, daca vrei ceva mai moderat, ceaiul alb Silver Needle.
  • Cea mai proasta intrebare pe care i-am pus-o a fost: „Daca ai putea sa fii un tip de cereale pentru micul dejun, ce fel de cereale ai alege si de ce?” In momentul acela beam vin si lucrurile s-au incalcit rau.
  • Avem aceeaasi supa de oase preferata – supa de pui cu sofran de India si ghimbir de la Brodo, in New York City.

CUM SA TE CONFRUNTI CU TROLII DIN MEDIUL ONLINE

Kevin este un maestru in materie de combatere a idioteniilor din mediul online. Eu eram surescitat din cauza unui comentator anonim si insistent in 2009, iar Kevin mi-a pus doua intrebari simple la care m-am gandit de multe ori de atunci:

            „Oamenii pe care ii respecti sau de care iti pasa lasa comentarii incarcate de ura pe internet?” (Nu)

            „Chiar vrei sa te lupti cu oamenii care dispun de timp liber la infinit?” (Nu).

  • Unul dintre intrumentele lui preferate pentru monitorizarea obisnuintelor si schimbarea comportamentala – aplicatia Way of Life.

SOLUTIA LA ZAHARUL DIN SANGE

Cu cateva luni in urma, am primit un sms de la Kevin, care-mi spunea: „Am gasit Sf. Graal”, insotit de o fotografie cu ecranul aparatului Dexcom de monitorizare continua a glicemiei care arata ca avea nivelul in jur de 79 mg/Dl (o valoare scazuta, dar sanatoasa) dupa ce consumase doua beri, un cotlet de porc cu glazura de miere, 4 felii de paine cu porumb cu unt si miere si o portie de gnocchi de cartofi.

Sursa: “INSTRUMENTELE TITANILOR” de TIM FERRISS.