Dacă vei fi ignorant faţă de viitorul tău, nu vei avea parte de unul.

1. Controlul gândurilor predominante

Atunci când știi cum să-ți folosești mintea în mod corect, ea devine cel mai puternic instrument, care te va conduce în direcţia lucrurilor pe care ți le dorești în viaţa ta. Acest instrument, denumit minte, ori știi să îl folosești, ori va pune puternic stăpânire pe tine și te va folosi într-un mod distructiv. Tu cum decizi să îți trăiești viața mai departe? Dând minții tale o direcție de gândire, sau lăsându-i pe cei din jur să îi dea o direcție?

2. Controlul emoțiilor predominante

Primul lucru pe care ar trebui să îl știi despre emoţii este că ele își au preţul lor, întrucât te pot conduce în direcţii opuse. Dacă vrei să devii acea persoană fericită și plină de succes, con- trolul emoțional nu mai reprezintă o opțiune de viață, ci o con- diție. Privește cu multă conștiință la rezultatele la care ai ajuns, apoi decide chiar începând de astăzi, dacă vei intra în controlul emoțiilor tale și astfel îți vei trăi visul, sau dimpotrivă, dacă vei lăsa emoțiile să te controleze și astfel îți vei trăi coșmarul.

3. Clarificarea mentală

Nu lipsa potenţialului reprezintă principala cauză a eșe- cului, așa cum cred majoritatea oamenilor, ci lipsa clarificării mentale, întrucât ea îți va dilua semnificativ puterea gându- rilor. Ce te face să crezi că ai putea realiza la nivel mare, ceea ce nici măcar nu ţi-ai propus clar și specific?

4. Cristalizarea factorilor motivaționali

Ştii cine reușește în viaţă? Crezi că reușește cel care mun- cește mai mult? Crezi că reușește cel care este mai deștept? Răspunsul este nu! Reușește cel care are dorinţa mai puternică, reușește cel care are visul mai mare, întrucât el este cel mai puternic motivator pe care îl vei avea vreodată la dispoziție. De fapt, în viaţă, dacă nu ai vise, nu ai prea multe. Tu cum hotărăști să îţi trăiești restul vieţii? Simţind durerea că nu ai făcut ceea ce ţi-ar fi schimbat întreaga viaţă, deși puteai să o faci, sau alegi să cauţi oportunitatea de a trăi un nou vis?

5. Stabilirea strategiei și a planului organizat

Strategia și planul de acţiune reprezintă GPS-ul tău de orientare în direcţia rezultatelor. Lipsa lor te va ţine pe loc în viaţă, întrucât dacă nu ai propria ta agendă, atunci vei fi pus în agenda altora, dacă nu ai un plan de acţiune pentru viitorul tău, atunci alţii te vor include în planurile lor. Cu alte cuvinte, nu vei avea un destin, dacă nu ai mai întâi o desti- naţie clară. Gândește-te: crezi că poţi nimeri o ţintă pe care nici măcar nu o vezi?

6. Controlul atitudinii

Tu alegi să înaintezi prin viaţă ca un învingător, sau alegi să faci din eșecuri centrul vieţii tale? Tu ce exemplu alegi să fii? Cel care trece linia de sosire, chiar dacă are genunchii juliţi, sau alegi să fii cel care renunţă? De fapt, problema nu este de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici.

7. Luarea și implementarea deciziilor

Majoritatea oamenilor fac alegeri în loc să ia decizii, după care miraţi, se întreabă de ce viaţa lor merge din ce în ce mai prost. Deciziile sunt cheia schimbării în bine a vieţii tale! Alegerile sunt cheia schimbării în rău a vieţii tale! Devino expertul propriilor tale decizii și atunci vei deveni maestrul propriei tale vieți!

8. Stabilirea cercului de relații

Dacă te vei asocia cu oameni slabi, vei deveni la fel de slab ca și ei. Adună în jurul tău oameni cu o gândire negativă și vei deveni o persoană negativă. Asociază-te cu oameni cu o gân- dire la nivel mic și vei deveni o furnică. Nu ai cum să aduni în jurul tău oameni slabi dar să devii puternic, la fel cum nu poţi să te înconjori de oameni puternici și să devii slab. Asociază-te cu oameni puternici și vei cunoaște și tu puterea.

Fii fericit și recunoscător că ți-a fost dată o viață pe care s-o trăiești și o minte cu care să o construiești…