Tracy DiNunzio este ucigatoare. Ea este fondatoarea si directorul generalal Trandesy, care s-a lansat ca o racheta. A strans 75 milioane $ de la investitori, printre care Richard Branson, Kleiner Perkins si subsemnatul, iar printre membrii consiliului de administratie se numara legendarul John Doerr. Tradesy are misiunea sa-ti ofere la cerere pretul cu are se revinde orice detii tu. Sloganul lor este „Cash in on your closet”.

„NIMENI NU VREA SA TE AJUTE CAND TE PLANGI”

„M-am nascut  cu spina bifida, un defect congenital in care vertebrele nu ti se sudeaza in jurul sirei spinarii. Asta se datoreaza probabil faptului ca tatal meu a fost contaminat cu substanta chimica Orange cand a fost in Vietnam…Am pictat foarte mult in timp ce ma recuperam dupa operatii, asa cca atrebuit sa utilizez tehnici interesante, cum ar fi sa ma tarasc pe podea sa pictez un tablou, pentr ca nu puteam sa stau in picioare. (Ca mecanism de adaptare) am incercat sa ma vaicaresc si sa ma inversunez impotriva lumii. Nu a mers. Era pur si simplu groaznic… Stephen Hawking are cel mai bun citat despre asta si o poveste legitima… (El) este probabil mai indreptatit decat oricine altcineva sa planga. El spune ca << nimeni nu vrea sa te ajute cand plangi>>, si o spune cat se poate de simplu si fara ocolisuri. Doar el ar putea sa spuna adevarul acesta sincer si dur, dar asa este, nu? Daca-ti petreci timpul concentrandu-te pe ce nu merge si daca exprimi si proiectezi aceasta atitudine in fata celor pe care-i cunosti, nu devii o sursa de dezvoltare pentru ceilalti, ci una distructiva. Asta atrage si mai multa distrugere.

Cum ma gandeam la cat de mult sufar si vorbeam despre felul in care sufar, viata mea a pornit energic, intr-o directie negativa. La un moment dat, probabil prin 2006 sau 2007, m-am hotarat sa incep o <<dieta impotriva vaicarelii>>, spunandu-mi: <<Nu doar ca nu voi mai spune nimic negativ despre situatia in care sunt, mai mult, nu-mi voi da voie sa gandesc, ceva negativ despre asta>>… A durat mult timp si nu am fost perfecta, dar…inlocuirea acestor ganduri m-a ajutat sa incep sa-mi indrept viata intr-o directie mai buna, in care nu mai eram obsedata de lucrurile gresite… si m-a ajutat totodata sa nu mai simt durerea fizica la fel de tare, lucru foarte eliberator si cumva necesar daca vrei sa faci ceva”.

ALEGE PUBLICUL POTRIVIT IN FATA CARUIA SA DAI CHIX

„Daca cineva are de gand sa incerce sa atraga investitori, recomandarea mea ar fi sa treaca mai intai prin 10 intalniri cu investitori de la care de fapt nu vrea sa obtina finantare, pentru ca la inceput va da chix. Eu am fost multa vreme praf”.

TF: Chiar si Jerry Seinfeld da chix cu materialul preliminar, asa ca il prelucreaza in locaruri mici. Nike isi testeaza multe dintre produsele si campaniile noi in locuri ca Noua Zeelanda, inainte sa vina pe scena cea mare a Statelor Unite. Eu am fost resprins de 27 de ori cand le-am propus editorilor din New York City 4 ore – saptamana de lucru. Din fericire, de cele mai multe ori ai nevoie de o singura editura, un singur investitor principal, un X. Rezerva-i pe cei din lista de interes dupa ce ai facut  incercari.

Sursa: “INSTRUMENTELE TITANILOR” de TIM FERRISS.