Fii bun cu oamenii din jurul tău. Acceptă cine eşti. Nu îi lăsa pe cei care încearcă să te doboare să o facă. Găseşte o cale să poţi ierta. Încearcă să fii mereu un exemplu. Acestea sunt doar 5 lucruri pe care le-am învăţat din viaţa lui Ellen Degeneres. 

S-a născut pe 26 ianuarie 1958 în Metairie, Louisiana. Şi-a început cariera de stand-up la începutul anilor 80, devenind unul dintre cei mai apreciaţi actori ai genului. La începutul anilor 90 a fost vedeta unui sitcom renumit care îi purta numele, însă a intrat într-un con de umbră atunci când a recunoscut public că este gay. Este un icon al comunităţii LGBTQ din toată lumea, iar astăzi este un dintre cele mai cunoscute şi apreciate vedete, fiind gazda emisiunii The Ellen Show. 

De ce vorbim astăzi despre ea? Viaţa lui Ellen Degeneres 

Are nu mai puţin de 30 de Premii Emmy şi 20 de premii People’s Choice – mai multe decât oricine în lume. Este a şasea vedetă ca număr de followeri în social media (46 de milioane pe Instagram, 27 de milioane pe Facebook şi 70 de milioane pe Twitter). Şi are o avere estimată de Forbes la 77 de milioane de dolari. 

A primit în 2012 o stea pe Hollywood Walk of Fame. Acum sase ani a fost distinsă de către Preşedintele Barack Obama cu Presidential Medal of Freedom. Şi a fost gazda a două ediţii a Premiilor Oscar – performanţele sale fiind de departe cele mai apreciate din toate timpurile, sigur ştiţi celebrul tweet din 2014 cu Meryl Streep, Brad Pitt, Julia Roberts:

Dar mai presus de premii şi medalii, Ellen este un model. Un om care a avut curajul să vorbească în numele atâtora care nu au putut să o facă. Acum 21 de ani Ellen a spus lumii întregi că este gay, fiind prima vedetă care a făcut acest lucru public. Personajul pe care îl interpreta, Ellen Morgan, a făcut-o în episodul „The Puppy Episode”, al serialului său. Iar Ellen a făcut-o într-o emisiune The Oprah Winfrey Show – pe atunci era într-o relaţie cu actriţa Anne Heche.

S-a luptat apoi să iasă din conul de umbră în care a fost pedepsită să intre din cauza acestei dezvăluirii. Până când a început noua sa emisiunie The Ellen Show, viaţa lui Ellen Degeneres, a părut a fi un fel de mountain rousse: succes – con de umbră – succes. Astăzi este, însă, una dintre cele mai iubite personalităţi din întreaga lume.

Aş putea să spun atât de multe despre Ellen, dar cred că mai bine îl las pe Barack Obama să vă spună cine este Ellen, ce înseamnă ea pentru americani (şi nu numai) şi, mai ales, de ce ai nevoie pentru a face guacamole (glumesc, dar nu ai cum să nu faci asta atunci când vorbeşti despre Ellen):  

Anul acesta a împlinit 64 de ani. Şi tot anul acesta, emisiunea ei împlineşte 19 ani. În toată această perioadă, Ellen ne-a arătat că oamenii ar trebui să se accepte aşa cum sunt (mai puţin dacă sunt criminali în serie), să se comporte cu ceilalţi aşa cum ar vrea să fie şi ei apreciaţi, să fie deschişi şi să vorbească despre lucrurile importante sau dificile din viaţa lor. Iar toate acestea se regăsesc în textele stand-upurilor pe care le făcea. 

Spuneam mai sus că viaţa lui Ellen Degeneres pare să fie cu suişuri şi coborâşuri. Astăzi este una dintre cele mai apreciate actriţe de stand up (chiar dacă nu a mai avut de foarte mult timp un show, recent a semnat un contract cu Netflix pentru a repara această greşeală).

A fost prima femeie care a apărut in “The Tonight Show Starring Johnny Carson”, dar lucrul acesta i s-a întâmplat atunci când era într-una dintre cele mai grele momente din viaţă (atunci când prietena ei de doar 21 de ani fusese omorâtă într-un accident de maşină, iar ea dormea pe o saltea plină de purici într-un apartament minuscul: 

Căsătorită cu actriţa australiană Portia de Rossi, viaţa lui Ellen pare că este acum liniştită şi fericită. Cu fiecare glumă, cu fiecare dans, Ellen ne învaţă şi astăzi că a fi bun cu ceilalţi nu trebuie să fie un efort, ci o normalitate.