Kaskade este considerat de foarte multa lume drept unul dintre „intemeietorii” muzicii house progresive. A fost votat de doua ori ca America’s Best Dj de Dj Times, a fost cap de afis in cadrul festivalului Coachella si a fost nominalizat de cinci ori pentru un Grammy.

CUM AI FACUT ROST DE PRIMUL TAU ECHIPAMENT?

„L-am abordat pe proprietarul unui club din Utah si l-am intrebat:<<Care este cea mai seara? Cea mai slaba?>>  si el mi-a raspuns: <<Lunea. Nici macar nu mai deschid>>. Si i-am spus: <<Prietene, lasa-ma pe mine sa intru in actiune luni seara>>. Barul acesta fusese deschis prin anii 1940 si inca avea decorul original. Se numeste Club Manhattan. Este un loc uluitor la subsol.Revenind, proprietarul mi-a spus: <<Iti dau un procent din incasarile de la intrare. Iti chemi prietenii, inviti cativa oameni si vedem ce se mai intampla>>. Seara aceea s-a dovedit a fi un succes enorm. Am facut asta timp de 5 ani si in cele din urma am ajuns sa o fac cate doua nopti pe saptamana. Aveam lunea si apoi am luat si joia…Lucram la un magazin de imbracaminte ca sa ma intretin in timp ce mergeam si la scoala; dar am demisionat dupa o saptamana… Lucrurile au inceput sa-mi mearga bine si apoi, cand am inceput sa castig destui bani, mi-am cumparat primul echipament pentru studio”.

MAI INTAI PUNEM PIETRELE MARI

„Cand pot, calatoresc cu familia. Sunt casatorit si am trei copii, asa ca incerc mereu sa-mi dau seama cum sa fac pentru ca lucrurile sa mearga bine. Stii, ca atunci cand trebuie sa cari pietre cu o galeata. Ce este foarte important aici si cum pot sa umplu galeata cu lucrurile cu adevarat importante?”

TF: Am auzit pentru prima oara de aceasta metafora vizuala de la un profesor universitar si reprezinta o modalitate grozava de a te gandi la prioritati. Parafrazandu-l pe profesorul meu: „Imagineaza-ti ca ai un borcan mare de sticla. Langa tine sunt cateva pietre mari, o gramajoara de pietre de dimensiunea unei bilute si o gramada de nisip. Ce se intampla daca pui mai intai pietrele mari, abia dupa aceea gramajoara de nisip, incap toate”. Cu alte cuvinte, lucrurile marunte isi gasesc loc pe langa lucrurile mari, dar lucrurile mari nu-si gasesc loc pe langa cele marunte.

NU UITA CINE ESTI

„De fiecare data cand plecam de acasa, tata imi spunea: <<Nu uita cine esti>>. Acum, cand sunt eu tata, lucrul asta mi se pare foarte profund. Pe atunci reactionam cam asa: <<Tata, ce naiba vorbeesti? Esti ciudat rau. De parca as putea sa uit cine sunt? Ce tot vorbesti?>> Acum ma gandesc: <<Doamne, omul ala chiar era inteligent>>”.

  • FESTIVALURILE PREFERATE

Kaskade adora Coachella, dar a mentionat si de Electric Zoo din New York. „Se tine in Randall’s Island si vezi linia orizontului in timp ce canti”.

  • ALBUME EMBLEMATICE CU CARE SA INCEPI?

Homework al celor de la Draft Punk (Discovery este si el foarte bun, dar este un fan mai mare al Homework). Orice album Kraftwerk. 

Sursa “INSTRUMENTELE TITANILOR” de TIM FERRISS.