Animalul spiritual: rinocerul

Morgan Spurlock este un porducator de documentare nominalizat la Oscar care lucreaza in New York. Este un scriitor prolific, regizor, producator si cobai uman. Primul sau film, Super Size Me (Pacaleala), a avut premiera in cadrul Festivalului de Film Sundance din 2004, castigand Premiul pentru Cea Mai Buna Regie. Filmul a obtinut apoi o nominalizare la Oscar la categoria cel mai bun documentar.

De atunci, Morgan a regizat, produs si/sau distribuit serialul CNN aclamat de critica Morgan Spurlock: Inside Man (Morgan Spurlock:Inauntrul omului), serialul 30 Days (30 de zile) de pe FX si filmele Where in the World Is Osama Bin Laden? (Unde oare o fi Osama Bin Laden?), Freakonomics, The Greatest Movie Even Sold (Cel mai grozav film care sa vandut vreodata) si multe altele.

Ultimul proiect a lui Morgan este un startup din domeniul tehnologiei numit Clect (clect.com), care este simultan comunitate si magazin, unde oamenii pot sa caute, sa vanda si sa cumpere obiecte de colectie de toate felurile posibile (Star Wars, strumfi, reviste de benzi desenate, un Millennium Falcon facut din piese de motocicleta etc.).

„CAND TRECI LA CHESTII SOFISTICATE,

CHESTIILE SOFISTICATE INCEP SA SE STRICE”.

TF: Asta se referea la echipamente, dar poate fi extinsa la mult mai multe lucruri.

CUM A APARUT SUPER SIZE ME  

„Stateam pe canapeaua mamei mele, cu mintea intr-o pacla spectaculoasa provocata de triptofan (aminoacid), cand au dat la televizor un reportaj despre doua fete care dadeau in judecata McDonald’s. Fetele acestea spuneau: <<Suntem grase, suntem bolnave, si este vina lor>>. Eu ma gandeam : << Da-o-ncolo, e o prostie. Vreti sa dati in judecata pe cineva pentru ca v-a vandut mancare pe care voi ati cumparat-o si ati mancat-0? Cum se poate asa ceva?>> Apoi a aparut un purtator de cuvant al McDonald’s care a zis: <<Mancarea noastra nu poate fi asociata cu problemele acestor fete. Nu poate fi dovedit ca exista vreo legatura intre mancarea noastra si faptul ca aceste fete sunt obeze. Mancarea noastra este sanatoasa. Este hranitoare. Va face bine>>. 

Ma gandeam: << Cred ca nici asta nu poti sa spui…Daca chiar este atat de buna, ar trebui sa o pot manca 30 de zile la rand fara nici un efect secundar. >> Si atunci mi-a trecut prin minte: << Gata, am gasit>>”.

DESPRE CUM SA TE ACLAMI PRIMUL PE TINE INSUTI

„Toure este un mare scriitor comentator. El mi-a spus o poveste (despre cum s-a dus acasa la Kanye West) odata… si acasa la Kanye dai peste un poster mare, urias, cu Kanye, chiar in livig. Toure la intrebat:<<Kanye, de ce ai pus un afis urias cu tine pe perete?>> si Kanye i-a raspuns:<< Pai ca sa ma incurajeze inainte sa ma aplaude oricine altcineva>>. Si ca gandeam :<<Este fantastic de logic. Este un raspuns bun>>”.

POVESTEA BATE FILMUL

Un sfat pentru cineastii aspiranti: „Poti sa sacrifici calitatea pentru o poveste grozava… M-as uita la un film turnat cu mana mea tremuranda…cu conditia sa fie o poveste grozava si sa ma captiveze”.

NU TE TEME SA-TI ARATI CICATRICILE

„Acum cativa ani, un prieten mi-a dat un sfat bun. Mi-a spus: <<Nu trebuie sa te temi sa-ti arati cicatricile.>> Asta sunt; si mi-a mai spus ca trebuie sa le raman credincios. Cred ca sfaturile acestea au fost printre cele mai bune pe care le-am primit toata viata mea”.

  • CEA MAI DES DARUITA SAU RECOMANDATA CARTE?

The Livind Gita: The Complete Bhagavad Gita- A Commentary for Modern Readers (Gita cea insufletita: Bhagavad Gita completa – un comentariu pentru cititorii moderni), de Sri Swami Satchidananda

  • DOCUMENTARELE PREFERATE

– The Fog of War (Ceata razboiului) (Errol Moris) – Recomandat de multi invitati. Este extraordinar si are o medie incredibila de 98% pe Rotten Tomatoes.

–  Brother’s Keeper (Custodele fratilor) (Joe Berlinger si Bruce Sinofsky)

– Hoop Dreams (Visuri despre cosul de baschet) (Steve James)

– Enron: Smartest Guys in the Room (Enron: Cei mai destepti tipi din incapere) si Goind Scientology and the Prison of Belief (Dezvaluiri: Scientologia si inchisoarea credintei) (Alex Gibney)

Sursa: “INSTRUMENTELE TITANILOR”de TIM FERRISS.