Samy Kamkar este unul dintre cei mai inovatori hackeri dinn Statele Unite. Este celebru pentru ca a creat virusul cu cea mai rapida raspandire din toate timpurile, un vierme MySpace numit „SAMY”, lucru care i-a adus o vizita din partea Serviciilor Secrete al Statelor Unite. De curand, a creat SkyJack, o drona speciala care sparge protectia dronelor din apropiere, permitand oricarui operator sa controleze o multime de aparate. In plus, a descoperit urmarirea ilegala a telefoanelor mobile efectuata de dispozitivele mobile Apple iPhone, Google Android, Microsoft Windows Phone. Descoperirile sale au dus la intentarea unei serii de procese colective impotriva acestor companii si la o audiere pe tema confidentialitatii in Congres.

„De ce este Samy inclus la sectiunea „intelept”?  (Cartea este impartita in 3 sectiuni) Pentru ca, repet, sentimentul de siguranta si utilizarea propriilor resurse nu se reduce la ofensiva. Este important sa pui la punct defensiva de baza. Viata este un sport full-contact si, mai devreme sau mai tarziu, vei fi vizat de lebedele negre „.

POVESTEA DE FUNDAL

            Samy a fost – poate surprinzator – unul dintre mentorii mei din episodul „Datinf Game” al serialului TV The Tim Ferriss Experiment. In 15-20 de minute, el a aratat cum si-a optimizat si automatizat toate intalnirile online in L.A si in alte orase. Bazandu-se pe datele pe care le-a prelucrat, mi-a spus ca pozele la bustul gol si animalele erau „precum cocaina”. Nu l-am crezut, asa ca am comparat in jur de 10 dintre fotografiile mele de profil cu o alta fotografie cu mine la bustul gol si cu un pisoi pe umar. Era o poza stanjenitoare, caraghioasa. Nici  macar Neil Strauss nu ar fi vrut sa iasa castigatoare. Din pacate, a iesit.

MUZICA PENTRU CONCENTRARE MAXIMA

            Pentru a ajunge la concentrare maxima, lui Samy ii place sa scrie cod pe Audio.Molly.com, The Glitch Mob si Infected Mushroom. Pornind de la recomandarea lui, am descoperit cativa dintre preferatii  ei actuali:

  • Pegboard Nerds („Blackout”)
  • David Starfire (Karuna)

            CE SFAT TI-AI DA TIE, CEL DE 20 DE ANI?

„Nu mai comite infractiuni”.

Sursa: Instrumentele titanilor – Tim Ferriss