Sophia Amoruso este fondatoarea si presedinta executiva a Nasty Gal, un magazin global online unde poti gasi imbracaminte, pantofi si accesorii noi, dar si vintage. Infiintata in 2006, Nasty Gal a fost declarat retailer-ul cu cea mai rapida crestere in 2012 de revista Inc., multumita ratei sale de crestere de 10,16% pe o perioada de 3 ani.

            Sophia a fost numita „noul fenomen in moda” de rezista Forbes si a devenit una dintre cele mai de seama si mai emblematice figuri din retail. Ea a infiintat de curand Fundatia #Girlboss, care acorda subventii financiare femeilor din lumea designului, modei si muzicii. Prima carte a Sophiei, #GIRLBOSS (Femeia-sef), este bestseller New York Times si a fost publicata in 15 tari.

SA SARI SI SA CONSTRUIESTI UN AVION IN TIMP CE CAZI

Imi place sa fac promisiuni pe care nu sunt sigura ca le pot respecta, si apoi sa ma gandesc cum procedez. Cred ca poti forta lucrurile sa se intample doar prin simplul fapt ca iti iei angajamentul de a le face uneori… incepusem sa le las feedback clientilor mei de pe eBay spunandu-le (chestii de genul): <<Hei, in curand apare nastygalvintage.com>> (La scurt timp dupa aceea, miam dat seama):<<Oh rahat, ar fi cazul sa fac un website. Ar fi cazul sa-l fac efectiv>>. Asa ca am elucidat situatia, am lansat website-ul si, cam in perioada in care l-am lansat, eBay a hotarat sa ma suspende. Nu era vorba de o tranzitie, a fost la propriu: <<Voi incerca povestea asta cu website-ul si, daca nu merge, sper sa pot reveni la eBay>>. A devenit destul de repede evident ca asta nu avea sa fie o optiune. Am fost suspendata pentru ca am lasat URL-ul in feedbackul pentru clienti.”

O ZI CARE SE INCHEIE BINE…

TIM: „ Cand erai director general al companiei, in zilele cand priveai inapoi si aveai o reactie de genul: <<Da, fi-ar al dracului, azi am rupt tot>>, cum aratau primele 60-90 de minute din ziua ta sau care erau obiceiurile tale dimineata?”

SOPHIA: „O zi care se termina bine era una care incepuse cu sport. Asta fara nici un dubiu.”

La cine te gandesti atunci cand auzi expresia „persoana de succes”?  

„As vrea mult ca oamenii sa tina minte ca si ei pot face tot ce fac cei pe care-i admira. Poate nu chiar tot, dar nu te lasa chiar asa de impresionat.  Cred ca in partea asta inclin eu. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu poti avea lucrurile pe care le au oamenii pe care ii admiri.

SFATURI PENTRU TINE, CEA DE LA 30 DE ANI?

„Nu o sa fie usor… provocarile sunt mai mari atunci cand aspiratiile sunt mai mari”.

Sursa: “INSTRUMENTELE TITANILOR” de TIM FERRISS.