O manichiura sau o pedichiura îngrijită înseamnă mai mult decât un aspect plăcut. Foarte important este tratamentul profesional care, aplicat corect, are efecte benefice pe termen lung asupra sănătății mâinilor si picioarelor.

Tratamentul pielii. Mâinile sunt cele mai expuse zone ale corpului, fiind zilnic afectate de praf, mizerie sau chiar condiții meteo. Picioarele sunt in general expuse la factori termici si umiditate, dar, in principal, sunt afectate de mersul pe jos care poate genera diferite condiții ale pielii.

Cursul de Manichiura Pedichiura,  abordează noțiunile de baza in domeniul modelarii, protezării si înfrumusețării unghiilor. O înțelegere corecta si o buna practica a acestora, vor oferi ulterior fundamentul pentru însușirea meseriei de Stilist protezist de unghii in gel si acryl, prin studierea elementelor clasice de manichiura si pedichiura, anatomia si patologia unghiei, pachetul SPA (masajul mâinilor, al picioarelor, tratamentele), precum si oja semipermanenta.

Manichiura – Pedichiura Clasica

Manichiura reprezintă o necesitate pentru un aspect mereu îngrijit, elegant. Imaginea noastră este foarte importantă, atât pentru creșterea stimei de sine, cât și pentru modul în care ne afișăm în societate.

Oricine își dorește să aibă o manichiură impecabilă, indiferent dacă optează pentru una clasică sau ceva mai în trend.

Pedichiura Medicala

Pedichiura medicală este un tratament profesional pentru unghii și picioare realizat de personal specializat, special instruit în acest sens.

In timp ce pedichiura clasica poate ameliora pe termen scurt diferite probleme, pedichiura medicala folosește produse si metode non invazive care rezolva/vindeca in timp o serie de probleme de la nivelul picioarelor cum ar fi:

 • unghii încarnate
 • unghii îngroșate și dureroase
 • unghii cu micoza (onicomicoza)
 • bătătura dureroasa (hiperkeratoza)
 • calozități (bătături) digitale sau interdigitale
 • ragada
 • călcâie crăpate

Manichiura pedichiura cu gel

Gelul este aplicat pe suprafața unghiei, in straturi fine, fiecare strat fiind supus razelor unei lămpi cu ultra – violete.

Unghiile din gel rezista cu succes doua săptămâni, însă in momentul in care unghia începe sa crească, este necesara reîntoarcerea la salon pentru întreținere. Fie ca se alege o culoare  elegante sau una discreta, unghiile cu gel vor arata întotdeauna foarte bine.

Unghiile cu gel sunt foarte rezistente la șocuri. O manichiura cu gel durează pana la 3 săptămâni, după aceasta perioada creșterea unghiei devine vizibila si deranjanta, in acest motiv se recomanda programarea pentru întreținerea unghiilor cu gel la maxim 3 săptămâni.

Stilistul protezist de unghii sau specialistul in unghiile false este una dintre cele mai căutate si bine plătite meserii din industria Beauty. Noile tehnici si tehnologii, împreuna cu oamenii talentați au transformat manichiura clasica într-o adevăra arta.

Stilistul protezist de unghii creează modele decorative pentru unghii, pictează/înfrumusețează unghiile prin realizarea decorațiunilor, în ton cu gusturile clienților.

AVANTAJELE MESERIEI

 • mediu de lucru curat
 • program flexibil prin stabilirea de programări in salon
 • investiție inițiala mica la deschiderea salonului
 • meserie profitabila din punct de vedere al manoperei realizate
 • posibilitate de deplasare la domiciliul clientului
 • posibilitatea fidelizarii clientului

Unghiile nu au ocupat niciodată un profil atât de important in fashion si in cultura populara, o noua generație de femei folosesc arta unghiilor pentru a își exprima individualitatea, creativitatea si chiar umorul. Arta unghiilor false este un domeniu in continua dezvoltare si reprezintă cea mai buna oportunitate de reușită in domeniul industriei de înfrumusețare.

Mâini catifelate si unghii frumoase sunt atribute fizice de care trebuie sa tina seama atât femeile cat si bărbații. Mâinile suple si unghiile sănătoase vorbesc de la sine despre starea noastră de sănătate si bunăstarea personala, in timp ce mâinile neglijate creează o impresie negativa. Sunt multe lucruri care contribuie la înfrumusețarea mâinilor, dar un aspect minunat al tehnologiei unghiilor din zilele noastre este ca nu mai este nevoie sa fim genetic programați pentru a avea niște unghii frumoase.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *